Wednesday, 29 February 2012

S.A.H.A.B.A.T

ASSALAMMUALAIKUM....

Hari nie sya nak cita sal sahabat a.k.a kawan or teman or mna2 yg swaktu dgn nya..hahaha
korg ada sahabat yg baik tak???erm bgs kan law ada shbt baik nie???shbt yg sllu ada tyme kita ssh n sng....tpi skrg nie ssh la nak cri shbt yg mcm tuu..kbnykannya just mngku shbt tpi bila kita ssh dorg xda nak bntu...org mcm nie bole d gelar 'sahabat' ka???law sya x nak la ada shbt mcm nie....btw sya ada sorg shbt nie yg sllu tlong sya sllu nsihatkan sya n x penah skitkan aty sya...kmi x penah gduh sjak kmi bkwn...suma msalah sya sllu share ngan dya..dya x penah tikam sya dri blkng dya x penah cita kburukan sya kat sapa2 pun.....stakat nie sya xda msalah ngan prgai dya....dya bgus n amat menghormati perasaan org d sekelilingnya....kmi amat pentingkan persahabatan kmi....huhu that's all for today daadaaaa......

MASALAH2


tolong ada masalah nie,masalah besar nie taw...ermmm fb sya x bole login la...napa tu...arrhhh sapa pnya keja la nie....siap la law sya taw sapa yg sabotaj fb sya tu....da brpa kali sya cuba login tpi x dpt2 jgk....ermmm tlong la sya....sya x bole hdup tnpa fb sya...huahuahua lebih2 la plak hahaha x la smpai x leh hdup just kidding je tu....ermm  xpa2 sya try login lgi if still x leh login trpksa la bwt account fb bru hehehe...

Tuesday, 28 February 2012

just say it..

 "miza aq mw gtw something bole??"lebih kurang gitu la ayat dya...apa dya mw gtw tu ar???huhu sy reply la msg dya sy ckp apa ckp la trus dya kata teda la x jdi...adui bwt suspen sungguh awk nie mr.???(bkn nma sbnr)
sbnrya kw mw gtw apa???knp x ckp je..kw bwt sy suspen tw...smpai skrg sy masi g t'tnya2 apa agak nya yg kw mw ckp kat sy....erm dya ckp tggu msa yg ssuai bru bole dya gtw sy...adui alamatnya smpai ke tua la sy tggu apa yg dya mw gtw tu...mls la dgn org mcm nie...lw x nak gtw jgn la tnya...nie da tnya pas tu x nak ckp plak...erm xpa la kw simpan jak la ckp mu tu slma yg bole ya...sy pun mls da nak tnya2 g....okey daaa!!!!!

Monday, 27 February 2012

SELAMAT MALAM

Suma da tido ke???hehe kat umah nie sy jak yg blom melelapkan mata g....mata nie susah sgt nak d lelapkan..nie nak cita skit ttg zaman kanak2 sy hehe zaman knk2 mmg best kan???sapa kata x best angkt tgn....huhuhu bgi sy zaman knk2 la zaman utk sy bermaharajalela hahaha apa yg sy nak sy msti nak dptkan nya jgk...slgi x dpt slgi tu la mulut sbris dgn hidung hahaha....skrg da x bole mcm tu,bruk sgt la law da besar pnjg pun masi nak bwt prgai mcm tu kan3x????dlu law da merjuk tu msti ibu n ayah pjuk...rasa apy sgt bila d pjuk tyme tu la terasa dri ini amat d'syangi oleh ibu n ayah...huhu sapa x penah kena pjuk oleh parents dya cuba angkt kening nak tgok skit hahaha...erm mustahil la ada parents yg x penah pjuk anak dya kan???huhu skrg nie da x maw merjuk2 lgi ksian sgt bila tgok ibu n ayah memujuk..ckp2 la dorg memujuk.huhuhu okey that's all for tonite...nak ucapkan slmt mlm to evryone gudnite ibu,gudnite ayah,gudnite angah,abang,n baby gudnite everyone hehehe sweet dream...(byk g nak d sbut tpi ckup nie jak la t pnjg melebar plak post nie huhhuhu)

CERITA???

ASSALAMMUALAIKUM..

Hehe rindu plak maw pi skul....mengada2 dlu tyme skul maw btul cpt2 abis,skali da abis maw plak pi skul lgi hahaha nie la mnusia...erm dlu tyme sy skul ary isnin la ary yg pling ssh utk sy bgun haha x tw la knp...tiap ary isnin jgk mesti sy bz btul law nak ke skul..hehe bru la terhegeh2 maw cri itu ini,tu la x mw sedia awl2 tyme skul bru nak  kelam kabut...hehe tiap2 pgi jgk la adik lelaki sy akan berteriak mcm org gila bila nak pi tndas.mna x nya dya nak mndi tpi sy x kluar2 lgi dri tndas tu...sy da ckp law nak mndi pi la mndi kat tndas dlm blik ibu tu tpi dya x nak...haha dya nie penakut sikit...da la penakut mnja plak tu..adakah lelaki mcm tu...mentang2 la dya jak sorg lelaki...pantang kena teriak skit trus nangis alala mnja nya..hahaha sekian saja crita merepek sy pda ary nie...


p/s:merepek jak d pgi ary

Friday, 24 February 2012

IT'S ABOUT LOVE


  • KaU daTan9 mEmbaWa CinTa daN kEseTiaaN . . .
    DaN kaU peRgi MeniNggaLkaN Luka Dan KeHancuRan . . .
    DaN aQ leBih Baik DikEnaL laLu di LupAKAN daRipada Di CinTai LalU dKhiAnaTi …………………………
  • ciNta itu….
    ketiKa qu sLh..
    dia sLaLU maafkN qu..
    ketIka qu mrH…
    dia sLaLu trsenYum untukKu,,
    keTika qu sAkiti,,
    dia sLaLu beriKn yg trbAik untuKKU…
    ketiKa aq perGi,,
    dia msH ‘n akn sLaLu menunGGuku,,
    dan ketika cinta itu trgantikan yg Lain…..
    CintanYa msH ‘n sLaLU untukku…
    krn….
    diaLh cinta itu…….!!!!


bosan giler!!

Aloha.....
Tiba2 jdi hawaii la plak hehehe....bosan giler la ary nie...sy spend the whole day dgn kemaskini blog nie...tpi x jgk blog nie menarik...ssh la....ermm tdi kwn sy ada xmx dya gtw psal tarikh result spm kuar,dya kta 22 mac nie..arrhh x lma lgi tu,rsa x sbr n tkt pun ada..ermm hrp2 la dpt result yg bgus kan so dpt la smbung pljaran...huhu tu jak la utk ary nie bye2...>_<

Thursday, 23 February 2012

HARIMAU MALAYA

smlm sy tgok bola kelayakan pra olimpik malaysia vs jepun...haahaa sy nie minat sgt tgok bola....suka sgt tgok pemain2 malaysia yg kacak2 n cute2 tu..hahaha espcially khairul fahmi,wan zaharulnizam,muslim,n nazmi faiz hehehe dorg nie cute la...hahaha tpi dorg klah la smlm 4-0...klh truk dorg nie tw...kesian x lyak la dorg ke olimpik d london nnt...tpi apa2 pun harimau malaya ttp de best..hehe always support them...dorg men smlm besa je....org kta dorg klh sbb defend dorg lemah....tpi nmpk jgk dorg nie bersusah pyah men nak jaringkan gol tpi apakan daya defend jepun kuat sgt...huhu masa tamat permainan tu fakri syaraani mcm x puas aty je dgn jepun da nak gaduh da dorg nsib bek kwn2 yg len tlong tenangkan...hhuhuuhu....xpa la mgkin bkn rezeki mereka msuk olimpik bole cuba lgi next year ye hehehe....

Tuesday, 21 February 2012

MY IDOL

SON DONGWOON(BEAST)

Today i want  to talk about my idol in kpop band....


His name is son dongwoon,he was born on 6th june 1991,he the youngest member in beast..he's get his education at hanyoung high school..his weight is 64kg and 181cm tall...he can play piano well...his hobbies is writting lyrics and reading book..below are his picture..he is cute right..hahaha










ABOUT ME....

ASSALAMMUALAIKUM........

Nama sy Noorshahmiza syahmin binti aminudin....nma samaran sy miza or kakak....lahir pda 10 november 1994 di hospital lahad datu...anak sulung drpd 4 org adik-brdik....wrna kegemaran sy mesti la pink huhu..mknn n minuman kgemaran plak bnyk x bole d sbut suma d mkn jnji halal haha(tamak)...artis yg sy minat plak artis2 KPOP sperti BEAST,2PM,SUJU,MISS A & SISTAR lgu2 dorg nie best2...hmpir setiap ary sy mesti dgr lgu2 kpop lw x hdup ini x sah hahahaa....kwn2 kt sy nie pendiam,btul ka???huhu sy nie x peramah mcm org len...susah sgt nak bckp dgn org yg sy x biasa jmpa...kdg2 tu ada jgk org kta sy nie sombong...mna x nya x pndai nak tegur2 org...mklumla pemalu kan...huhu tpi sy x kesah org nak kta sy sombong ka apa ka,, tu mulut dorg...tpi lw org yg da biasa dgn sy dorg tw jgk tu mcm mna sy yg sbnrnya.....sy nie bnyk ckp jgk tpi dgn org yg sy rapat la....lw sy x rpt mcm segan sy nak bckp dgn org tu....sy lgi suka lw org yg tgur sy dlu..haha bkn nya mengada2 cuma sy x pndai nak mulakan teguran tu...sy lgi rela ddk diam2 bwt keja sndri kalo xda kwn...huhu sy nie suka dgr gosip2...lgi stu sy x ska tgok pompuan yg gedik2...menyampah sy tgok haha(mcm la sy nie baik sgt)...ada org kata sy nie x pndai mrh,sapa ckp sy x pndai mrh???sy pndai bha mrh tpi sy x tnjuk la...lw sy mrh sy simpan jak lma2 tggu smpai x thn da bru sy mrh puas2....sy mls mw mrh nnt bgduh plak kan jdi diam2 jak la...erm smpai sni sja la untuk ary nie...huhuhhuh di bwh nie ada gmbr sy ngan kwn2 sy..

g-hah.mieyza,wan,beda





ANAZEHA