Saturday, 17 November 2012

karpal sindrom?




karpal sindrom?apa tu karpal sindrom?ok karpal sindrom nie adalah istilah bgi penyakit yg melibatkan kelainan pada otot lengan.kepada sesapa yg selalu menggunakan komputer mereka lebih terdedah kepada sindrom nie.Ini disebabkan oleh penggunaan mouse dan keyboard yg salah!!sy bru tau ttg karpal sindrom nie..so lepas nie sy akan perbetulkan cara penggunaan mouse dan keyboard sy...tkut terkena sindrom nie pulak..actually ada gmbr ttg pembedahan yg dilakukan terhadap pesakit karpal sindrom nie,tpi sy xnak masukkan,geli den nengok nyer..law nak tgok jgk here .... cara yg btul utk menggunakan mouse dan keyboard pun ada kat situ..senaman utk mencegah pun ada..law rasa2 cara pengguanaan keyboard and mouse korg tu salah cpt la ubah ye n jgn lupa bwt senaman tu sekali  utk mencegahnya...bukankah mencegah itu lebih baik dri mengubati...haha mcm doktor sdh bgi2 nasihat..hahaha ptutlah tgn sy selalu skit law on9 lma sgt rupanya cra sy guna keyboard salah !!!!!! so be careful ya,law taknak kena bedah mcm dlm gmbar yg korg tgok tu...

MLM 2012_JOZAN,BOBOI KEMPEN 'SAVE GAZA'

Episod pertama MLM 2012  start da kan...seperti biasa sy suka sgt tgok JOZAN..haha seriously dorg mmg lawak,smpai sy nak tgok balik2 lawak dorg...minggu pertama nie dorg tiru gaya AWIE..dah la awie jdi juri kn..ketawa terbahak2 awie dibuat dorg nie....Haha sy mmg suka tgok jozan nie dri dorg kat maharaja lawak lgi...tpi syg x jdi juara...jdi naib juara pun jdi la kn jozan haha....hrp2 sgt jozan yg akan jdi maharaja lawak mega 2012....
ok masa pembukaan MLM tu kan,JOZAN N BOBOI pkai bju t- SAVE GAZA PALESTINE..Di samping suka melawak dorg nie prihatin jgk kn...masa abis BOBOI bwt persembahan AFDLIN SHAUKI ada ckp 'kalau ari nie korg x undi boboi pun xpa.kalau bole dermalah kepada mereka2 di GAZA...'









*gambar dari http://al-ahkam.net












Friday, 9 November 2012

hampeh...

  


halo-halo ma beloved folowers..hehe ari nie kan besday sy....rmai org wish kbnykkn yg wish kwn2 sy yg baik2,comel,cntik2,ensem2 ceh trep memuji dlu...haha....tpi kn btul la kwn2 sy suma comel2 knx2..hehe

tpi kn pling sy x sgka best fren sy lgsung xda wish dkt sy...dya lupa sy ka sdh???ermmm xpa2 bz kali dya kn...(think+)apalg c encik ***** lgsung xda dya wish...dya lupa kali bday sy kn.....tpi sy x sdih la,bwt apa maw sdih2 psl org yg x ingt kita kn???ceh haha tpi thanx la pda kwn2 sy yg wish ya...huhu apa adiah ari jdi sy taun nie ya???ibu ayah lma sgt jgk jln blik2 la jgn nak date trus haha..bye2 la