Saturday, 17 November 2012

karpal sindrom?




karpal sindrom?apa tu karpal sindrom?ok karpal sindrom nie adalah istilah bgi penyakit yg melibatkan kelainan pada otot lengan.kepada sesapa yg selalu menggunakan komputer mereka lebih terdedah kepada sindrom nie.Ini disebabkan oleh penggunaan mouse dan keyboard yg salah!!sy bru tau ttg karpal sindrom nie..so lepas nie sy akan perbetulkan cara penggunaan mouse dan keyboard sy...tkut terkena sindrom nie pulak..actually ada gmbr ttg pembedahan yg dilakukan terhadap pesakit karpal sindrom nie,tpi sy xnak masukkan,geli den nengok nyer..law nak tgok jgk here .... cara yg btul utk menggunakan mouse dan keyboard pun ada kat situ..senaman utk mencegah pun ada..law rasa2 cara pengguanaan keyboard and mouse korg tu salah cpt la ubah ye n jgn lupa bwt senaman tu sekali  utk mencegahnya...bukankah mencegah itu lebih baik dri mengubati...haha mcm doktor sdh bgi2 nasihat..hahaha ptutlah tgn sy selalu skit law on9 lma sgt rupanya cra sy guna keyboard salah !!!!!! so be careful ya,law taknak kena bedah mcm dlm gmbar yg korg tgok tu...

1 comment:

  1. pernah jugak baca benda ni tapi tak beware jugak . hehehe

    ReplyDelete

eh jap da baca tu komen la sikit..hehe