Saturday, 31 March 2012

KASUT oh KASUT


Kemarin pacik saya and isteri dya dtg..dya bawakan hadiah utk saya..wah kasut jenama DOSS..cntik tpi sayangnya salah saiz..ermmm....saiz tu sesuai dgn saiz kaki adik saya..huh melepas lgi terpaksa la bgi kat dya(bertuah punya adik,kakak yg ambil spm kaw yg dpt hadiah ya)...pacik saya kata dya nak carikan yang len tuk saya..so dya pun bawak la saya pi cari hadiah yg len..dri jam 11 pagi smpai la ke ptg kmi jalan nak cari kasut jenama DOSS tu tak jumpa..mybe jenama tu xda jual kot kat ld nie...suma kedai kasut yg ada kat ld nie kmi msuk tpi x jumpa pun...so dya ckp la nak hadiah len ka selain kasut??hurm saya x maw saya maw kasut jgk..hehe so terpaksa la dya carikan jgk kasut dgn jenama yang sama haha...dya ckp law mcm tu terpaksa la tggu dya pi outstation lgi bru dpt belikan kasut jenama tu..haha saya sanggup tggu asalkan dpt ksut tu...hehehe kat bawah nie ada pic kasut tu..





nie la kedai kasut tu..cntik2 taw ksut dia






Thursday, 29 March 2012

MEMBINA RASA CINTA:Pilih bermanja@mengada


entry nie saya ambil dari sebuah buku motivasi kasih sayang yang bertajuk MEMBINA RASA CINTA karya DR.HM TUAH ISKANDAR AL-HAJ..



Lelaki sejati sangat mendambakan seorang wanita yang berbudi tinggi dan kesopanan yang memikat.Insan lelaki biasanya jujur apabila hati nya 100% terpikat.Kelemahan lelaki selalunya pada kebolehan mengetahui perasaan sebenar apa yang dirasakan oleh wanita.kdg2 tatkala wanita itu menangis akibat perlakuannya dia bole tertawa.Namun.lelaki lahir dgn perasaan yang amat kuat terhadap wanita.Tidak hairan lah mereka suka melihat wanita tidak kira cantik ataupun tidak,isteri orang mahhupun anak dara.Lelaki tidak segan2 menjeling wanita dan sanggup memakai cermin mata hitam di kolam renang.Memikat wanita yang disukai adalah satu perjuangan maha hebat bagi seorang lelaki.setelah dia berjaya dlm perjuangannya itu,sesetengahnya akan dikaburi akan dikaburi oleh kesukaan2 lain terhadap keistimewaan2 yang terdapat pada wanita lain.Disinilah bermulanya kecurangan seorang lelaki terhadap pasangan.
Rahsia lelaki adalah pada air mata wanita.kebanyakkan lelaki cukup lemah berdepan dengan situasi begini.Dia mudah tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yang dikasihi.Sebab itu air mata adalah senjata wanita yang paling ampuh.Tiada seorang lelaki pun  yang sempurna sepenuhnya.Oleh itu,anda janganlah terlalu mengharap yang terbaik daripada insan bernama lelaki nie.Mereka penuh dengan kekurangan tetapi dlm masa yang sama menyangka diri mereka serba sempurna.Disitulah bermulanya ego seorang lelaki.Dalam berdepan dgn lelaki carilah kelemahan2nya.Di situ la suis nya utk menguasainya.Kebanyakan lelaki lemah tatkala disebut tentang ibunya.Gunakan kesempatan ini utk mengawal lelaki yang terlupa akan anda.
Tapi ingat,lelaki paling tak suka dengan feel mengada-ada tetapi lemah jika bermanja-manja.Fahami apa yang dikatakan mengada-ada itu dan bagaimana pula yang dikatakan bermanja-manja.Anda akan mendapat  segalanya jika pandai bermanja-manja dan pasti menerima hadiah LUAR BIASA jika asyik mengada-ada






single lebih baik...

haloo2....anyeonghaseyo kpd readers2 sekalian..ek ada ka jgk readers yg  sudi bca blog sy nie...haha law takda pun takpa la urmm....haha our topic for today is SINGLE LEBIH  BAIK...
single lebih baik,btul tak??sapa sokong angkat kaki...haha..bkn nya apa kalau ada couple pun tpi asyik nak menyakitkan aty kita je baik x pyh couple kan???lgi aman dan makmur hidup kita law takda couple...huhu nie nak cita psal mamat nie,amboi perangai dia mengalahkan pompuan..bru je kita tak bls msg dia da tuduh kita mcm2..law iya pun nak cmburu biarlah bertempat cik abang oiii....nie tak trus la ckp kita nie bkn2..siap sindir kita lgi..takpa2 teruskan la dgn perangai mu..kau ingt sy tak tau ke yg kaw d sna tu playboy hah....eleh kalo kita dia mrh kalo dia suma bole smpai gf keliling pinggang pun takpa...huh lantak engko la nak bwt apa sy tak kesah da..tinggal tggu kaw lafazkan talak jak nie hahaha(mcm suami istri nak cerai la plak)..lgi bgs break kan...mmg itu pun yg kaw maw kan???ish napa kaw tak ckp awal2...adoi kaw nie jgn tggu lma2 law maw break ckp cpt..ceeeeeepaaaaaatttttttttttttt laaaaaaaaaaaaa ckpppppppp!!!!!!!!!!

huh pnat sy mlepaskan perasaan nie...

Wednesday, 28 March 2012

Contest: Blog Yang Simple






hye2 ary nie sy nak join satu contest...nie contest pertama yg sy join..blog sy nie x la comel sgt..blog nie simple kan???


tag 3 rakan....






Friday, 16 March 2012

artis youtube


ptg yang amat membosankan nie sya penuhi dgn melihat cover2 lagu oleh artis2 youtube..wah bnyk yg berbakat taw..antara artis youtube yg mmg berbakat adalah syed shamim and tasha mansahar..suka dgr cover lgu MR.SAXOBEAT dorg..tpi ary nie x maw ar cita sal dorg..ary nie sya nak cita ttg ajek hassan....penah dgr tak nma tu???dya nie org malaysia tpi mnetap kat overseas dgn family dya....hah malas nak story pnjg melebar nie jom dgr lagu tercipta untukku nyanyian asal oleh pasha ungu & rossa cover by ajek hassan










selamat menonton hope u like it <3

Wednesday, 14 March 2012

TUKAR SELERA


Tgok blog sya nie da brubah kan...huhu bosan da tgok tu yg sy tukar tu....huhu simple je kan...x pening kepala tgok...huhu x jgk cerewet sgt kan blog sy nie...tpi law ada yg x suka nak wat mcm mna la kan..haha lantak korg la nak kata apa yg pnting sy suka hehehe......

Saturday, 10 March 2012

kenangan lama


huhu teringat plak dgn kenangan2 tyme skula rendah dlu...huhu rindu plak dgn tyme tu...nie nak cita ary tu tgh syok sya on9 fb tiba2 ternampak plak satu gmbr nie...eh mcm knal la...huhu sy pun tgok la suma gmbr org tu..ehm mmg confirm dya tu kwn sy tyme skula rndah...haha pas tu sy add la dya...then sy inbox dya sy kata mcm knl..dya reply yakah??pda mula nya dya mcm x knl sy..akhirnya dy knal jgk slepas dya tgok gmbr2 sy kat fb tu..dya kta nie shahmiza ka???lma x dgr kbr huhu...kmi pun chat la lastly dya add sy msuk dlm grup skola rndh kmi..hah kat situ sy jmpa suma classmate2 sy tyme drjah 6...huhu tgok2 gmbr bnyk yg x dknal da oleh kerana wajah yg berubah..haha x sma dgn wktu skula rndh dlu...sy pun bca la setiap post yg ada dlm grup tu fuh pnat bnyk sgt post..ermmm...bca pnya bca ternmpk plak gmbar kelas tyme thun 6...haha pnya la lucu muka sy tyme tu....serius seh...haha kecik plak tu...nsib skrg da tggi hahaha....btw sy amat gmbira sbb dpt jmpa smula dgn kwn2 lma sy...haha say thanx  to facebook krna menemukan kmi hahahahaha...

Friday, 9 March 2012

when the door close

halu halu...dgr x lgu dlm blog sya nie???sya pnya favourite song tu...pnynyi bgi lgu tu adalah doojoon dan dongwoon dri kmpulan BEAST(B2ST) kat bwh nie ada lirik n gmbr penyanyi lgu nie...





Majimak insal naege geonnegi jeone
Aju jamkkanman meomchwoseo nal bomyeo useojwo
Jamsinama naege bicheul jun nege
Kkeuchirado nunmul ttawin boigi sirheoseo na

Neoege useum jieumyeo
Gomapdago haengbokhan chueok naege mandeureojwoseo
Eosaekhan misoreul bichumyeo
Neol ireoke bonaejiman

I muni dachimyeon ne moseubi sarajimyeon
Harureul nunmullo salgetjiman
Neowaui chueok ttaemune
Honja nama haengbogeul deo baralge
Na jigeum I soneul nochimyeon
Ije tto useul il eopgetjiman
Dareun saramui pumeseo
Utgo isseul neol bomyeo na useo bolge

Geu saramgwaui gildeon inyeonui kkeute
Seoseo gidarigo itdeon naran geol arajwo
Jamsirado geu saram saenggagi nal ttae
Geuttaeboda utge hal neol yaksokhaebojiman neo
Naege nunmul boimyeo
Himdeuldago geusaram gyeote ibyeolman namgyeojwoseo
Meonghani ne son jabeumyeo
Neol ireoke butjapjiman

I muni dachimyeon ne moseubi sarajimyeon
Harureul nunmullo salgetjiman
Neowaui chueok ttaemune
Honja nama haengbogeul deo baralge
Na jigeum I soneul nochimyeon
Ije tto useul il eopgetjiman
Dareun saramui pumeseo
Utgo isseul neol bomyeo na useo bolge

Maeumi yakhaejyeoseo dasi neol japgi jeone
Nunmul heullil nal boji anke
Doraboji malgoga

I muni dachimyeon ne moseubi sarajimyeon
Harureul nunmullo salgetjiman
Neowaui chueok ttaemune
Honja nama haengbogeul deo baralge
Na jigeum I soneul nochimyeon
Ije tto useul il eopgetjiman
Dareun saramui pumeseo
Utgo isseul neol bomyeo na useo bolge
I muni dachimyeon





yoon doojoon


son dongwoon











Monday, 5 March 2012

SESAL MENDUA BY KLANGIT BAND




dulu
aku pandang diriku
kekasih yang setia
tak pernah berdusta
oohh...

kini
aku mulai merasa
sedap hati mendua
perlahan ku tinggalkan kamu

tapi
semakin jauh aku
semakin aku rindu 
rindukan kamu

menyesal aku putuskan kamu
kerna ternyata aku tak mampu
menahan sisa azab cintamu
aduh,aduh mana tahan batinku

mungkin
mungkinkah kita bisa
perbaiki semua
kembali bersama

kerna semakin jauh aku
semakin aku rindu
rindukan kamu

menyesal aku putuskan kamu
kerna ternyata aku tak mampu
menahan sisa azab cintamu
aduh,aduh mana tahan batinku

benar apa kau ucapkan dulu
takkan mudah ku lepaskan kamu
menyesal aku curangi kamu
aduh,aduh Tuhan tolong aku

menyesal aku putuskan kamu
kerna ternyata aku tak mampu
menahan sisa azab cintamu
aduh,aduh mana tahan batinku

benar apa kau ucapkan dulu
takkan mudah ku lepaskan kamu
menyesal aku curangi kamu
aduh,aduh Tuhan tolong aku

menyesal aku putuskan kamu
kerna ternyata aku tak mampu
menahan sisa azab cintamu 
aduh,aduh mana tahan batinku.....




Friday, 2 March 2012

LEARN..


Hye...ary nie sya bljar nak pkai shawl/selendang....susah jgk ye nak pkai shawl tu...sya ada beli bbrpa jenis shawl tpi bru skli je sya pkai..mklumla x pndai nak stylish kan shawl tu...oleh sebab itu sya pun mula la search kat youtube tutorial for shawl  nie..wah bnyk jgk tutorial dya x taw nak pilih yg mna...so sya plih style yg simple2 je..x maw la style yg lilit sna lilit sni tu..leceh ar....hahaha sblm nie adik sya ada ajar sya mcm mna nak pkai shawl style hana tajima tu....adui sy rimas la...sy x sbrpa berkenan dgn style tu..cntik tu mmg cntik tpi sy x slesa la pkai style mcm tu..huhu tpi sy akan cuba selesakan hahaha....smpai skrg nie sya masi lgi tercri style yg ssuai dgn sy..huhu ssh2 baik guna tdung bawal je hehe...

                                                                                                                                   

Thursday, 1 March 2012

I DO..

It’s always been about me, myself, and I
I thought relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody’s other half
I was happy saying I had love that wouldn’t last
That was the only way I knew ’til I met you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do do
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do do
Cause every time before it’s been like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh what did I get myself into?
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do
Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I’m not playing games
I promise I won’t turn around and I won’t let you down
You can trust I’ve never felt it like I feel it now
Baby there’s nothing, there’s nothing we can’t get through
So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do do
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do do
Cause every time before it’s been like
Maybe yes and maybe no
I won’t live without it, I won’t let it go
What more can I get myself into?
You make we wanna say
Me, a family, a house, a family
Ooh, can we be a family?
And when I’m eighty years old I’m sitting next to you
And we’ll remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do do
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do do
Cause every time before it’s been like
Maybe yes and maybe no
I won’t live without it, I won’t let us go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you......